سود واردات موز بستگی زیادی به مجوز موز و هزینه های جاری آن دارد ، اگر شرکت و یا شخصی مجور واردات موز را داشته باشد در کل میتوان گفت برای آن شخص و یا شرکت سودآور خواهد بود در غیر اینصورت اگر موز از شرکت های واسط خریداری شود میزان ریسک سود زیاد است در این شرایط اگر حجم واردات موز در بازار کم باشد و قیمت فروش موز بالا باشد میتوان گفت شاید سودی برای وارد کننده وجود خواهد داشت ، برای مثال کل هزینه ها به شکل ذیل می باشد.
۱- هزینه خرید موز ۹$ (۱ کارتن ۱۳.۵ کیلوگرمی خالص و ۱۴.۵ کیلوگرمی ناخالص)
۲- هزینه های ترخیص ، مجوز (همه هزینه های بندری) در بندرعباس : ۴۵۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان
۳- هزینه لجستیک تا تهران : ۸۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان
۴-هزینه رنگ آوری و سردخانه : ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان
۵-هزینه ای لجستیک داخلی از سردخانه به میدان تره بار : ۱۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان
۶-کمسیون میدان تره بار : ۴% از فروش تقریبا ۷۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان
۹$*۸۴.۰۰۰ تومان = ۷۶۵.۰۰۰ تومان / ۱۳.۵ = ۵۶.۶۰۰ تومان (تمام شده هر کیلوگرم موز CNF بندرعباس ) + کل هزینه های / ۱۵۴۰ (تعداد جعبه های موز در ۱ کانتینر) = ۴۱۷.۰۰۰ تومان / ۱۳.۵ کیلوگرم = ۳۱.۰۰۰ تومان
۳۱.۰۰۰ تومان + ۵۶.۶۰۰ تومان = ۸۷.۶۰۰ تومان
در این مثال بالا تمام شده موز برای وارد کننده ۸۷.۶۰۰ تومان خواهد بود
حال باید ریسک های آن را هم در نظر داشته باشید ، کیفیت موز ، میزان خرابی و خودرس بودن موز در کانتینر و همچنین باید در نظر داشته باشیم این هزینه های بالا به هیچ عنوان ثابت نبوده و هر هفته و یا هر روز متغیر خواهد بود .
در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر ، خرید موز و یا خرید مجوز و یا ترخیص میتوانید با ما تماس با ما باشد.
در سال گذشته بیش از ۵۷۲ هزار تن موز از کشورهای مختلف به ایران وارد شده است که گرچه از نظر وزنی با کاهش حدود پنج درصدی مواجه شده اما قیمت آن رشد ۴۰۰ درصدی داشته است.بر اساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۱ بیش از ۵۷۲ هزار و ۲۲۲ تن موز سبز تازه یا خشک کرده از ۹ کشور مختلف وارد شده است که نسبت به به همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۰ با کاهش حدود پنج درصدی مواجه شده است.
ارزش ریالی این میزان واردات ۸۳۶۶ میلیارد و ۲۰۴ میلیون و ۴۶۷ هزار تومان معادل ۳۷۴ میلیون و ۴۸۳ هزار و ۶۸۶ دلار است که از نظر دلاری کاهش حدود هفت درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ داشته است اما ارزش ریالی آن ۳۹۶ درصد رشد را در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن تجربه کرده است.
چرا که هر کیلو گرم موز در سال گذشته به صورت میانگین ۱۴ هزار و ۶۲۰ تومان قیمت داشته است، در حالی که در سال ۱۴۰۰ تنها ۲۸ هزار تومان برای واردکنندگان آب خورده بود. البته در کنار این اعداد و ارقام باید حقوق و تعرفه گمرکی موز را نیز در نظر گرفت.
اکوادور، امارات، ایتالیا، پاکستان، ترکیه، چین، فیلیپین، کلمبیا و هند ۹ کشور وارد کننده موز به ایران در سال ۱۴۰۱ هستند که البته در این بین مقدار ناچیزی موز از مناطق آزاد به ایران وارد شده که مبدأ آن ذکر نشده است.
در این میان ترکیه با فروش ۳۳۲ هزار تن موز بیشترین واردات این محصول را به کشور داشته است. پس از آن هند با واردات ۱۳۰ هزار تنی رتبه دوم را به خود اختصاص داده و این دو کشور در کنار یکدیگر سهم ۸۱ درصدی در بازار موز ایران را از آن خود کردهاند.
فیلیپین نیز با واردات ۶۳ هزار تنی و پاکستان با واردات ۴۳ هزار تنی پس از ترکیه و هند بیشترین سهم را در بازار موز کشور داشته و در رتبههای سوم و چهارم قرار میگیرند. در نهایت دیگر کشورهای مذکور نیز سهم اندکی را توانستهاند از آن خود کنند.